Bietjescarpaccio met mierikswortelroom


2 rode bieten
100 g fijne veldsla of mesclun (jonge gemengde sla)
olijfolie
balsamico-azijn
8 el soyaroom
1 afgestreken el geraspte mierikswortel (potje)
(kruiden)zout

peper
50 g gepelde pistachenootjes

 

 

Verwarm de gril voor.

Schil de rode biet en snijd er met de mandoline of op een gewone rasp dunne plakken van.

Verspreid de bieten over een grote, platte schaal of ovenplaat, besprenkel met olijfolie en schuif een paar minuten onder de gril.

Drapeer ze als een bloem of dakpansgewijs op een grote dienschaal of maak individuele bordjes.

Leg in het midden een pluk veldsla.

Klop 4 el olijfolie met 1 el balsamico in een kopje door elkaar en sprenkel de dressing over de sla en bietjes.

Klop in een kommetje de room en de mierikswortel.

Proef en maak op smaak met zout en peper en eventueel iets meer mierikswortel.

Giet een sierlijk rondje mierikswortelroom op de grens van de sla en de bietjes of giet een diagonale streep over het bord.

Bestrooi met de pistachenootjes en serveer direct.