Pasta, paprika en peterselie

 

Deze lauwwarme kleurige salade is heel eenvoudig te bereiden, maar gevuld genoeg om een maaltijdop zich te zijn.

 

 

 

2 personen

 

 

 

110 g gewone en volkorenpastaschelpen, gemengd

 

zout

 

150 g erwtjes, uit de diepvries

 

½ groene paprika, in reepjes gesneden

 

½ rode paprika, in reepjes gesneden

 

½ gele paprika, in reepjes gesneden

 

5 el olijfolie

 

2 el wijnazijn

 

½ el Franse of grove mosterd

 

1 tl maanzaad

 

1 tl gehakte verse peterselie

 

½ tl gehakte verse tijm of 1 tl gedroogde

 

versgemalen zwarte peper

 

2 bosuitjes, fijngesneden of 1 rode ui, gesnipperd

 

± 40 g paesano Italiano of soortgelijke geraspte kaas

 

enkele plakjes lekkere kaas naar keuze, in kleinere stukjes

 

 

 

 

 

De pasta volgens de aanwijzingen op het pak in licht gezouten water beetgaar koken.

 

De pasta afgieten, even onder de koude kraan afspoelen en dan goed uit laten lek­ken.

 

De erwtjes en paprika's 5 minuten in een beetje water laten koken, afgieten en aan de pasta toevoegen.

 

De olie met azijn, mosterd, maanzaad, kruiden, wat zout en peper en 30 g van de kaas in een kom­metje doen en alles goed kloppen tot de dressing dik en licht van kleur is.

 

De dressing over de pasta gieten en alles goed omscheppen.

 

Tot slot schept u de bosuitjes en de stukjes kaas door de salade, waarna u deze direct serveert.

 

 

 

Variatie:

 

U kunt de kaas vervangen door 40 g gezouten pinda's.