Spinaziesalade met gegratineerde geitenkaas

voorgerecht  

(4 personen)

 

250g verse spinazie       

2 handperen 

75g hazel- of walnoten

4 plakken zachte geitenkaas (á 75g)  

 

Voor de dressing:      

3 el olijfolie   

2 el mayonaise    

1 tl mosterd           

1 el honing            

peper en zout         

2 el gehakte tuinkruiden (perselie, bieslook)                         

 

 

Was de spinazie en laat ze goed uitlekken, verwijder de steeltjes.     

Schil de peren en snij ze in vieren, klokhuizen eruit en verdeel alles in zeer dunne plakjes.

Rooster de noten in een droge, hete koekenpan.   

Verdeel de spinazie over 4 borden en hierover de perenplakjes en noten         .

Meng de ingredienten voor de dressing en sprenkel deze over de salade.        

Zet de plakken geitenkaas even onder een hete grill tot de kaas licht gesmolten is.

Serveer op iedere salade een gegratineerd kaasje.