Kropsalade                       

(4 personen)

 

1 kleine krop sla     

1 krop rode sla     

100 g grotchampignons    

citroensap    

1 ui             

peper en zout         

6 el olie                 

3 el kruidenazijn           

mespuntje suiker          

1 bakje tuinkers

half bosje kervel 

paar takjes dragon

halve pol bieslook  

     

 

Slabladeren loshalen, wassen en dikke nerf eruit scheuren.     

Blaadjes kleiner scheuren en uit laten lekken.         

Van champignons stukje steel wegsnijden, schoon poetsen en in plakjes.        

Tegen verkleuring direct omscheppen met water met citroensap.   

 

Voor sausje:

ui snipperen en met olie, azijn, peper, zout en suiker tot sausje roeren.        

 

Sla en champignons in een schaal doen, tuinkers afknippen, evenals de kervel, fijngeknipte dragon en geknipte bieslook en met het sausje omscheppen.