Salade met feta en croûtons

(4 personen)


4 sneetjes oudbakken brood
2 el olijfolie
2 eieren
250 g doperwten
1 rode paprika
½ komkommer
200 g Feta
150 g veldsla


Voor de saus:
1 dl yoghurt
2 el citroensap of azijn
1 teentje knoflook
1 mespunt suiker
zout en peper

 


Snijd het brood zonder de korst in blokjes.
Doe de broodblokjes in een kom en druppel er de olijfolie over.
Omscheppen en kort laten intrekken.
Leg de broodblokjes op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze in 8 tot 10 minuten in de oven bruin bakken (200°C).


Kook de eieren in 10 minuten hard, laat ze schrikken en pel ze.
Hak ze daarna grof.
Blancheer de doperwtjes ± 4 minuten in kokend water en laat ze uitlekken.
Snij de schoongemaakte paprika in 2 cm brede repen en de repen in schuine ruiten.
Halveer de gewassen komkommer in de lengte, schrap er met een dessertlepel de zaadjes uit en snijd de komkommerhelften in plakjes.
Verbrokkel de feta.
Was de schoongemaakte veldsla en laat uitlekken.


Roer de ingrediënten voor de saus door elkaar in een passend schaaltje.
Doe de veldsla in een grote kom en schep er de doperwtjes, de paprika, de komkommer en de feta door.
Schep vlak voor het serveren de broodblokjes door en bestrooi met het fijngehakte ei.

Geef de saus er apart bij en schep die op het bord over de salade.