Bulgur met knoflook en knolvenkel

In deze kleurrijke salade gaan anijs, knoflook en sinaasappel prachtig samen.

(4 personen)


100 g bulgur
1 grote knolvenkel, fijngehakt
100 g sperziebonen, in stukjes gesneden en geblancheerd
1 kleine sinaasappel
2 tenen knoflook, uit de knijper
2 tot 3 el olijfolie
1 el witte-wijnazijn
zout en versgemalen zwarte peper
½ rode of oranje paprika, zaad en zaadlijsten verwijderd en fijngehakt, ter garnering


Doe de bulgur in een kom en giet er zoveel kokend water over dat hij onder staat.
Laat 10 tot 15 minuten weken onder af en toe roeren tot de graankorrels twee keer zo groot zijn.
Giet de bulgur af en knijp er zo veel mogelijk overtollig vocht uit.
Schep de gehakte knolvenkel en de sperziebonen door de nog warme bulgur.
Rasp de sinaasappelschil fijn boven een kom.
Schil de sinaasappel en en hak het vruchtvlees grof.
Schep door de bulgur.
Doe de knoflook in de kom met de geraspte sinaasappelschil.
Klop er de olie en azijn door en breng op smaak met zout en peper.
Giet de dressing over de salade en schep goed om.
Zet de salade 1 tot 2 uur in de koelkast.
Garneer met de fijngehakte paprika en dien op.