Maaltijdsalade met postelein, tofu en kaas

 

4 personen

 

400 à 500 g postelein          

150 g gerookte tofu, in kleine stukjes gehakt

60 g boter        

5 à 6 sneden witbrood, ontkorst           

300 g Leerdammer kaas, in blokjes

3 tomaten, vruchtvlees in blokjes            

2 bosuitjes met veel groen, gesnipperd                                                                   

 

Voor de dressing:        

2½ tl kruidenazijn     

witte peper       

1 tl grove mosterd           

2½ el zonnebloemolie

 

Maak de postelein goed schoon en daarna zo droog mogelijk.          

Bak de tofu bruin in olie.        

Laten uitlekken en afkoelen. 

    

Voeg de boter aan de olie toe.     

Snij het brood in dobbelsteentjes en bak ze goed bruin.   

Laat ze uitlekken en afkoelen. 

         

Schep in een kom postelein, kaas, tomaten en uitjes door elkaar. 

Maak de dressing van azijn, zout, peper en mosterd.          

Blijf roeren tot het zout is opgelost, klop dan de olie erdoor. 

Schenk de dressing over de salade

Schep de helft van de tofu en de broodblokjes door de salade en geef de rest apart erbij in een kommetje.