Aspergesalade met waterkers en geroosterde sesamzaadjes

Als er nog geen witte asperges zijn, kan het ook met groene.

Die hoeven niet geschild en niet geblancheerd te worden, alleen de uiteinden eraf halen, de stengels in stukken snijden en daarna wokken volgens onderstaand recept:

400 g witte asperges, geschild en in stukjes van 3 cm
scheutje arachideolie
1 teentje knoflook, fijngehakt
2 bosuitjes, in ringe­tjes
2 el tamari
2 el mirin
2 el geroosterde sesamolie
rasp en sap van 1 limoen
75 g waterkers, grof gesne­den
2 eieren, hardgekookt, in kwarten
2 el sesamzaad, geroosterd

Kook de aspergestukjes in ruim water in 3-4 minuten beetgaar.
Spoel direct af met koud water.
Verhit een wok, verwarm de olie en roerbak knoflook en bosui, voeg de aspergestukjes toe en roerbak even mee.
Voeg de tamari en mirin toe.
Schep alles in een schaal en laat ietsje afkoelen.

Maak een dressing met de sesamolie, limoenrasp en -sap, zout en peper en roer die door de asperges.
 
Meng de waterkers vlak voor het serveren door de asperges.
Schik de stukjes ei op de salade en strooi de geroosterde sesamzaadjes eroverheen.