24-Uurs salade
maaltijdsalade
3 á 4 personen
halve krop ijsbergsla
3 á 4 eieren
250 g tofu tamari of gerookte tofu, in blokjes
1 potje champignons, gesneden en uitgelekt
1 pak diepvrieserwtjes, 450 g
1 grote ui
halvanaise
geraspte, oude kaas, ± ¾ zakje
flink zout en veel peper
(poeder)suiker
Bak de blokjes tofu in olie en kook de eieren hard.
Leg in een schaal 1 laag fijngesneden ijsbergsla.
Bestrooien met zout, peper en (poeder)suiker.
Daarbovenop de gebakken blokjes tofu.
Hieroverheen de champignons en de gesneden hardgekookte eieren.
Dan weer een laag ijsbergsla met peper, zout en suiker.
Hierop een laag bevroren doperwtjes en 1 laag uienringen.
De salade afsluiten met mayo tot het geheel luchtdicht is.
Tenslotte geraspte kaas erover, afdekken met plastic folie en 24 uur in de koelkast zetten.
Heerlijk met warm stokbrood.