Maaltijd Rijstsalade          

(4 personen)

 

250 gr snelkookrijst  

1 groentenbouillontablet     

200 gr gerookte tofu

150 gr jong belegen Goudse kaas 

150 gr blauwe druiven        

1 zure appel  

2 el citroensap             

½ komkommer                  

2 bekertjes zure room              

2 teentjes knoflook       

1 el bakgember    

1 tl kerriepoeder  

1 tl mosterd  

zout en peper

1 zak gemengde sla

 

Kook de rijst in water met het bouillontablet.        

Snij de tofu in blokjes en de kaas in reepjes.       

Halveer de gewassen druiven en verwijder de pitjes.

Snij de gewassen appel in blokjes en besprenkel ze met het citroensap.   

Snij de gewassen komkommer eerst in de lengte door, schep het zaad eruit en snij hem dan in dunne boogjes.       

Roer de zure room met de uitgeperste knoflook, gember, kerrie, mosterd, zout en de peper tot een saus en vermeng de helft hiervan met de gesneden ingrediënten. 

Meng vlak voor het serveren de sla door de salade en schep rest van de saus erop.

 

Lekker met grof bruin brood.