Pastasalade met champignons
4 Personen
5 el olijfolie
sap van 2 citroenen
1 el verse basilicum, gehakt
1 el verse peterselie, gehakt
zout en versgemalen zwarte peper
225 g champignons
225 g volkorenpasta
garneren met verse basilicum
Meng de olijfolie, het citroensap, de kruiden en peper en zout in een kom.
Snijd de champignons in dunne plakjes.
Voeg ze toe aan het citroenmengsel.
Roer alles goed door elkaar.
Dek de kom af met folie en laat de inhoud ten minste 1 uur op een koele plaats rusten.
Kook de pasta 10 minuten in een pan met kokend water en een snufje zout beet gaar.
Spoel de pasta met koud water af en laat hem uitlekken.
Voeg de pasta toe aan de gemarineerde champignons.
Roer alles goed door elkaar.
Breng de salade op smaak en laat hem voor het opdienen goed afkoelen.
Garneer de salade met vers basilicum.
Serveersuggestie:
Serveer de salade met knapperig stokbrood.
Variaties:
Gebruik een mengsel van champignons en wilde paddestoelen.
Vervang de volkorenpasta door gewone of gekleurde (bijv. tomaten- en spinaziepasta).