Japanse noedelsalade met teriyaki-quorn en lente-ui


1 pakje Quorn (naturel)
6 lente-uitjes
150 g Shii-takepaddestoelen
1 kleine krop ijsbergsla
½ pak (125 g) Conimex Wok Noedels
Conimex Teriyaki
Conimex Wokolie
1 citroen

Halveer of vermenigvuldig de ingrediënten verhoudingsgewijs voor minder of meer personen.

Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook.
Voeg de noedels toe en kook deze in ± 2 minuten gaar.
Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en uit laten lekken.

Meng de Quorn met 4 eetlepels teriyaki, een paar minuten laten staan.
Was en snijd de lente-uitjes (ook het groen) schuin in ringen en de shii-take in vieren (kleine kun je heel laten).
Haal de 2 buitenste grote bladen voorzichtig van de krop sla af, was en droog ze.
Leg ze elk op een bord.
Snijd de rest van de sla in reepjes.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en wok de Quorn, met de shii-takes 3 minuten.
Neem de wok van het vuur.
Voeg 6 eetlepels teriyaki, 4 eetlepels olie, citroensap naar smaak (ca. 2 eetlepels) en de afgekoelde noedels toe.
Goed mengen!
Hussel vervolgens de reepjes sla en lente-uitjes erdoor.
Schep de salade in de slabladeren op de borden.


Zet Conimex Gebakken Uitjes en versgehakte koriander op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.