Salade met geitenkaas en avocado                          

(4 personen)

 

¼ krop Batavia- of ijsbergsla      

½ krop radicchio (roodlof)               

2 avocado's           

citroensap             

150 g zachte geitenkaas             

1 el balsamicoazijn                  

peper en zout         

4 el olijfolie            

bosje basilicum               

1½ el pijnboompitten 

      

 

Sla wassen, kleinscheuren en over 4 borden verdelen.      

Avocado's in niet te dikke halve plakken en met citroensap besprenkelen.

Geitenkaas in even grote en dikke stukjes snijden.        

Avocado over de salade op bordjes verdelen en kaas erop leggen.        

De azijn uitroeren met peper en zout en olijfolie er straalgewijs bijkloppen, zodat een gladde saus ontstaat.     

Basilicumblaadjes fijnhakken en erdoor roeren.        

Pijnboompitten in droge koekenpan licht roosteren.    

De saus over de kaasstukjes schenken en met de pitjes bestrooien.