Spaanse gerst
Dit kleurige en heerlijke gerecht kunt u warm of koud serveren en krijgt een heel eigen smaak door de toevoeging van paprikapoeder.
2 personen
- 175 g gerst
- 3,4 dl groentebouillon of water
- 1 el olijfolie
- 1 kleine Spaanse ui, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, geperst
- ½ groene paprika, in stukjes gesneden
- ½ tl paprikapoeder
- zout en versgemalen zwarte peper
- 225 g gehakte tomaten uit blik
- plakjes tomaat en gehakte peterselie, voor de garnering
De gerst en de bouillon in een pan doen en de bouillon zachtjes aan de kook brengen.
Het vuur laag zetten en de gerst in ongeveer 25 minuten gaar koken, waarna u overtollig vocht afgiet.
De olie in een braadpan verhitten en ui, knoflook en paprika fruiten tot ze zacht zijn.
Paprikapoeder door het uimengsel roeren en alles nog 1 minuut zacht laten bakken.
De gekookte gerst en de tomaten aan het mengsel toevoegen en alles op smaak brengen met zout en peper.
Het geheel nog 10 minuten zacht laten koken, tot het tomatensap opgenomen is.
Tot slot het gerecht garneren met plakjes tomaat en gehakte peterselie.
Invriezen:
Dit gerecht is in de diepvries 3 maanden houdbaar.
De smaak van het paprikapoeder wordt hierdoor alleen maar versterkt.
Serveertip:
Serveer er een tomaten-basilicumsalade bij.
Variatie:
Een lekkere toevoeging zijn 50 g ontpitte, in plakjes gesneden zwarte olijven en 60 g Wensleydale (Engelse kaassoort).