Spaanse gerst

 

Dit kleurige en heerlijke gerecht kunt u warm of koud serveren en krijgt een heel eigen smaak door de toevoeging van paprikapoeder.

 

 

2 personen

 

  

  • 175 g gerst
  • 3,4 dl groentebouillon of water
  • 1 el olijfolie 
  • 1 kleine Spaanse ui, fijngehakt 
  • 1 teentje knoflook, geperst 
  • ½ groene paprika, in stukjes gesneden 
  • ½ tl paprikapoeder 
  • zout en versgemalen zwarte peper 
  • 225 g gehakte tomaten uit blik 
  • plakjes tomaat en gehakte peterselie, voor de garnering

 

 

 

De gerst en de bouillon in een pan doen en de bouillon zachtjes aan de kook bren­gen.

Het vuur laag zetten en de gerst in ongeveer 25 minuten gaar koken, waarna u overtollig vocht afgiet.

 

De olie in een braadpan verhitten en ui, knoflook en paprika fruiten tot ze zacht zijn. 

Paprikapoeder door het uimengsel roeren en alles nog 1 minuut zacht laten bakken.

 

De gekookte gerst en de tomaten aan het mengsel toevoegen en alles op smaak bren­gen met zout en peper. 

Het geheel nog 10 minuten zacht laten koken, tot het tomatensap opgenomen is.

 

Tot slot het gerecht garneren met plakjes tomaat en gehakte peterselie.

 

 

Invriezen:

Dit gerecht is in de diepvries 3 maanden houdbaar.

De smaak van het paprikapoeder wordt hierdoor alleen maar versterkt.

 

Serveertip: 

Serveer er een tomaten-basilicumsalade bij. 

 

Variatie: 

Een lekkere toevoeging zijn 50 g ontpitte, in plakjes gesneden zwarte olijven en 60 g Wensleydale (Engelse kaassoort).