Couscous met gegrilde groenten
4 personen
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 ui, gesnipperd
- 200 g aardappels, in smalle partjes
- 200 g wortel, in repen
- 200 g pompoen, geschild, in reepjes of partjes
- 1 rode en 1 groene paprika, zonder zaadjes, in reepjes
- 50 ml olijfolie
- 225 g couscous
- 60 ml Calvé Moroccan Harissa saus
Leg de knoflook, ui, aardappel, wortel, pompoen en paprika op een bakplaat.
Besprenkel met de olijfolie.
Bestrooi met zout en peper en schep de groenten om.
Rooster de groenten in het midden van de oven (180°C), zonder af te dekken, 20-30 minuten of tot ze gaar zijn.
Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verdeel de groenten over de couscous en serveer met de Calvé Moroccan Harissa saus.
Tips
• Grof gehakte koriander, platte peterselie of munt past ook goed bij dit recept.
• Je kunt ook zoete aardappel, knolselderij of bloemkool gebruiken.