Couscous met gegrilde groenten

 

4 personen

  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 200 g aardappels, in smalle partjes
  • 200 g wortel, in repen
  • 200 g pompoen, geschild, in reepjes of partjes
  • 1 rode en 1 groene paprika, zonder zaadjes, in reepjes
  • 50 ml olijfolie
  • 225 g couscous
  • 60 ml Calvé Moroccan Harissa saus


Leg de knoflook, ui, aardappel, wortel, pompoen en paprika op een bakplaat.
Besprenkel
met de olijfolie.
Bestrooi
met zout en peper en schep de groen­ten om.

Rooster de groenten in het midden van de oven (180°C), zonder af te dek­ken, 20-30 minuten of tot ze gaar zijn.

Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verdeel de groenten over de couscous en serveer met de Calvé Moroccan Harissa saus.

 

 

Tips

      Grof gehakte koriander, platte peterselie of munt past ook goed bij dit recept.

 

 

      Je kunt ook zoete aardappel, knol­selderij of bloemkool gebruiken.