Quorn in kokossaus
- 350 g Quorn
- 2 sjalotten, in plakjes
- 2 tenen knoflook, in plakjes
- 2 tl gemberpoeder
- 3 tl gemalen koriander
- 2 preien, in ringen
- 300g wortelen, in schijfjes
- 2 zakjes gemalen kokos
- 4 el olijfolie
- zout
- peper
- 1 tl sambal
- 2 el sojasaus
- 1 el gehakte peterselie
- 4 el kokosmelk
Doe de Quorn met de sjalot, de knoflook, de gember en de koriander in een kom.
Meng goed en laat ongeveer 10 minuten staan.
Meng de kokos met 4 dl water.
Verwarm de olie in een pan en fruit het
Quorn-mengsel ongeveer 10 minuten.
Voeg de prei, wortel, sambal en sojasaus toe en bak het geheel onder voortdurend roeren ± 4 minuten.
Giet er de kokosmelk bij en laat ± 3 minuten koken op een laag vuur.
Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met peterselie.
- Serveer met witte rijst.