Frisse citroenrisotto met courgette

 

4 personen

 

  • 2 el olijfolie
  • 2 sjalotten, fijngesnipperd
  • 300 g risotto
  • 1 courgette, in blokjes
  • 1 L groentebouillon (van tablet)
  • 1 citroen, schoongeboend
  • 1 bekertje crème fraîche (125 ml)
  • 200 g zachte geitenkaas, in stukjes
  • handje rucola

 


Verhit in een hapjespan de olijfolie.
Fruit de sjalot.


Schep de risottorijst erdoor en bak tot de korrels glanzen en glazig zien.
Voeg de courgette toe.


Schenk de bouillon in 3 porties erbij.
Laat zacht koken en laat de rijst de bouillon steeds opnemen voordat je een volgende portie toevoegt.


Roer regelmatig en kook de rijst in 15-20 minuten beetgaar.


Rasp de gele schil van de citroen.
Neem de pan van het vuur.


Roer de crème fraîche met de citroenrasp door de risotto.

Schep er voorzichtig de geitenkaas door en breng op smaak met zout en peper.

Schep de risotto in vier diepe borden en garneer met rucola.