Aardappel-knoflookfrittata

 

Vérse kruiden zijn heel belangrijk in dit heerlijke recept.
Probeer er ook eens peterselie of bieslook bij.

 

3 tot 4 personen

 

 

  • 500 g kleine nieuwe aardappels
  • 6 eieren
  • 2 eetl. gehakte verse munt
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 ui, gehakt
  • 2 tenen knoflook, uit de knijper
  • 2 rode paprika's, zaad en zaadlijsten verwijderd en grof gehakt
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • takjes verse munt, ter garnering

 

 

Boen de aardappels schoon en kook ze bijtgaar in een pan gezouten kokend water.
Giet ze af, laat iets afkoelen en snijd ze in dikke plakken.
Klop de eieren met de munt en wat zout en peper in een kom.
Zet weg.


Verhit de olijfolie in een grote koekenpan.
Doe de ui, knoflook, paprika en aardappel in de pan en roerbak 5 minuten.
Giet er het eimengsel over en schep voorzichtig om.
Schuif het mengsel tijdens het bakken naar het midden toe, zodat het eimengsel eronder kan lopen.
Zet de pan 2 tot 3 minuten onder een hete grill tot het eimengsel licht gestold en goudbruin is. Serveer warm of op kamertemperatuur.
Snijd in punten en garneer met takjes verse munt.