Pittige tahoe met paprikasaus

 

  • 1 blok tahoe
  • 2½ dl sinaasappelsap
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g)
  • 2 el tacokruiden
  • 1 pak wilde en witte rijst
  • 1 grote, rode paprika
  • 3 el olie
  • zout
  • peper
  • + aluminiumfolie

 

 

Tahoe in blokjes snijden.


In kom sinaasappelsap, tomatenpuree en kruiden door elkaar roeren.
Tahoe erdoor scheppen en afgedekt in koelkast ± 10 minuten laten intrekken (= marineren).


Intussen rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
Paprika schoonmaken, wassen en in kleine stukjes snijden.


In zeef boven kom tahoe laten uitlekken en marinade opvangen.


In koekepan olie verhitten, tahoe toevoegen en in ± 8 minuten rondom goudbruin bakken.
Uit pan op bord scheppen en onder aluminiumfolie warmhouden.


In achtergebleven bakvet paprika ±2 minuten bakken.
Marinade erdoor roeren en het geheel aan de kook brengen.


Paprikasaus ± 2 minuten zachtjes laten koken en op smaak brengen met zout en peper.