Groene tabouleh met walnoten

 

  • 300 g couscous (pak à 500 g)
  • 1 pak tuinbonen (300 g)
  • 1 limoen
  • 1 rode peper in ringetjes, zaadjes verwijderd
  • 2 bosuitjes, in ringetjes
  • 1 zak eikenblad slamelange (100 g)
  • 115 g walnoten, grofgehakt
  • 6 el olijfolie extra vierge

 

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Kook de tuinbonen 2 minuten, giet ze af en verwijder het grijze velletje dubbeldoppen).

 

Boen de limoen schoon.

Rasp de groene schil en pers de limoen uit.

Meng de rode peper en de bosui met het limoensap en de rasp.

 

Roer de couscous met een vork los.

Schep de tuinbonen, het limoensap met de rode peper en de bosui, de slamelange en de walnoten erdoor.

 

Maak de tabouleh af met de olijfolie en zout en peper.