Witte-bonenschotel

 

2 personen

 

 

  • 1 el plantaardige olie
  • ½ groene paprika, fijngehakt
  • 1 kleine ui, fijngehakt
  • 1 stengel bleekselderij, in stukjes gesneden
  • 175 g tomaten uit blik
  • 1 grote aardappel, geschild en in blokjes gesneden
  • 1½ dl groentenbouillon of water
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • zout en peper
  • 225 g gekookte witte bonen

 

 

 

De olie in een pan verhitten, paprika, ui en selderij toevoegen en alles fruiten tot de ui bruin wordt.

Aan het uimengsel voegt u de tomaten (met sap), de aardappel, de bouillon, de peterselie, het zout en de peper toe.

Het geheel ongeveer 30 minuten zacht laten koken, of tot het vocht voor de helft is ingekookt.

De bonen toevoegen en alles in 5-10 minuten goed warm laten worden.

 

 

Serveertip:

 

Dit gerecht serveert u met veel knapperig brood; vooral knoflookbrood is er heerlijk bij.

 

 

 

Variatie:

 

Voor een wat steviger hoofdgerecht volgt u het recept tot het einde van stap 3.

 

Dan voegt u de bonen toe, u mengt alles goed en schept het bonenmengsel in een ovenschaal.

 

Op de bonen strooit u een kruimelmengsel van gedroogd brood en u zet het gerecht 25 minuten in de hete oven.