Linzenschotel met mais

 

2 personen

 

 

  • 100 g linzen
  • 1 groentenbouillontablet
  • 2 uien
  • 1½ grote prei
  • 2 el boter
  • 1 blikje mais
  • 3 tomaten
  • ½ tl bieslook
  • ½ tl tijm
  • 10 druppels Worcestershiresaus
  • Parmezaanse kaas, gemalen

 

Linzen in een zeef afspoelen en in een pan doen.

Met 4½ dl water en een bouillontablet in ca. 30 minuten gaar koken.

Intussen ui snipperen en prei in ringen.

Ui ca. 2 minuten fruiten.

Prei ca. 5 minuten meestoven met deksel op de pan.

Regelmatig omscheppen.

Mais afgieten.

Tomaten in stukken snijden.

Mais, tomaten en kruiden door prei scheppen en even doorwarmen.

Linzen afgieten en door het groenten mengsel scheppen.

Op smaak brengen met Worcestershiresaus.

 

Serveren met Parmezaanse kaas.