Risotto met paddenstoelen en sla

 

2 personen

 

 

 

  • 20 g boter
  • 400 g champignons, in plakjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 sjalotje, fijngesneden
  • 175 g risottorijst
  • ¾ dl rode wijn
  • 1 takje rozemarijn
  • 4½ dl groentebouillon (van tablet)
  • 1 kropje lollo rosso, in brede repen
  • 50 g veldsla
  • ½ dl slagroom
  • 50 g Parmezaanse kaas

 

 

 

Verhit de boter in een wok of grote braadpan en roerbak de paddestoelen op hoog vuur lichtbruin.

Neem ze uit de pan als ze vocht gaan loslaten (na ± 5 minuten).

Voeg de olie toe aan het achtergebleven braadvet en bak het sjalotje ± 1 min. zachtjes.

Voeg de rijst toe en roerbak deze ± 3 min.

Voeg de wijn en rozemarijn toe en laat de wijn al roerend opnemen door de rijst.

Schenk al roerend steeds een flinke scheut bouillon erbij en laat deze ook opnemen door de rijst (dit duurt ± 20 min).

Voeg pas weer bouillon toe als het vorige is opgenomen.

Voeg ± 5 min. voor het eind de paddestoelen met vocht toe en laat ze meestoven.

Schep voor het serveren de beide slasoorten en de slagroom door de risotto.

 

Geef de kaas er apart bij.