Bietenhusselpot

 

2 personen

 

 

  • 500 g bieten
  • 500 g aardappels
  • 1 zure appel
  • zout
  • 2 kruidnagels
  • 100 g walnoten
  • 75 g komijnekaas
  • azijn
  • bieslook
  • 1 laurierblad

 

 

Boen de bieten schoon en kook ze gaar.
Schil ze en snij ze in stukjes.
Was de aardappels en snij ze in stukjes
Pel de uien en snij ze fijn.
Schil de appels en snij ze in stukjes.
Steek de kruidnagels in het laurierblad.


Doe alles met wat zout in een pan met een beetje water.
(Je kunt daarvoor het kookvocht van de bieten gebruiken.)


Kook dit 15 minuten en snij intussen de kaas en hak de noten grof.
Haal de laurierbladeren en de kruidnagels eruit en giet het overtollige water af.


Stamp daarna alle groente, maar sla het niet helemaal tot moes.
Roer er daarna iets azijn door en meng de noten en de kaas erdoor.