Broccolistamppotje met kaas

 

2 personen

 

 

  • 600 g aardappels
  • 600 g broccoli
  • 1 ui
  • zout; naar smaak
  • 100 g belegen kaas, in blokjes
  • 1 el grove mosterd

 

 

Aardappels schillen en wassen.
Broccoli wassen en in roosjes verdelen.
Stelen schillen en in plakjes snijden.
Ui pellen en fijn snipperen.


In pan met ruim water (en zout) aardappels en ui ± 10 minuten koken.
Broccolistelen toevoegen en 5 minuten meekoken.
Broccoliroosjes toevoegen en in 5 á 10 minuten gaarkoken.
Aardappelmengsel afgieten (wat vocht bewaren) en met pureestamper pureren.
Mosterd toevoegen.
Eventueel zoveel kookvocht toevoegen, dat smeuïge stamppot ontstaat.
Kaasblokjes erdoor scheppen.

 

 

Variant:


In plaats van kaas hebben we het met gebakken tofu (met kappertjes en olijven) gegeten.

Lekkere combinatie!


Er moet wel iets pittigs bij, anders wordt het misschien wat flauw.