Fruitige Mexicaanse chili-schotel

 

4 personen

 

 

  • 4 grote vastkokende aardappelen
  • 1 rode paprika
  • 1 Spaanse peper
  • 200 g rode chilibonen (kidneybonen uit blik)
  • 1 blikje maïskorrels (ca. 180 gram)
  • 3 el olie
  • 2 tenen knoflook
  • 250 g tahoe gehakt
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 appel
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 klein blikje ananasstukjes
  • 1 ui
  • tortillachips

 

 

Schil de aardappelen en verdeel ze in blokjes.
Gaar ze in een pan met kokend water 4 minuten voor.


Halveer de paprika en de spaanse peper, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes.
Giet de chilibonen en de maïskorrels af en laat ze goed uitlekken.


Verhit de olie in de wok en roerbak hierin de aardappelblokjes en de paprika en de Spaanse peper 3 minuten.


Pers de knoflook erboven.


Schep het tahoegehakt en de chilipoeder erdoor en roerbak totdat het gehakt rul is.


Schil de appel en verdeel deze in stukjes en giet de ananas af.


Schep de tomatenpuree, de appel en de ananas door het gerecht.

 

Pel en snipper de ui fijn.

 

Serveer de schotel, bestrooid met rauwe ui en tortillachips.