Spruitjesstampot met appel en kerrie

 

  • 1 kilo aardappelen
  • 1 kilo spruitjes
  • 150 g gepelde walnoten
  • 2 stevige appels
  • 2 tl kerriepoeder
  • 50 g boter
  • 1 dl melk
  • 150 g geraspte oude kaas
  • zout
  • peper

 

Schil de aardappelen en kook ze in ± 10 minuten in een pan met weinig water en wat zout.
Maak intussen de spruitjes schoon en kruis de stronkjes in.
Voeg ze aan de aardappelen toe en kook ze samen in ± 15 minuten gaar.
Hak de walnoten grof.
Schil de appels en steek er met een appelboor het klokhuis uit.
Snij de appels in plakken.
Wrijf de plakken in met kerriepoeder.
Giet de aardappelen met de spruitjes af en stamp ze fijn.
Voeg al roerende 25 g boter en zoveel melk toe dat een smeuïg geheel ontstaat.
Roer de noten en de kaas erdoor.
Warm de stamppot op een zacht vuurtje goed door tot de kaas gesmolten is.
Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de plakken appel aan beide kanten snel bruin.
Maak de stamppot op smaak met zout, peper en kerriepoeder en leg de plakken appel erop.