Krieltjes in de schil met sperziebonen

 

2 personen

 

 

  • 400 g krieltjes in de schil, schoongeboend
  • 400 g sperziebonen, gebroken
  • zout
  • peper
  • 2 el olijfolie
  • 2 rode uien, in partjes, boogjes losgehaald
  • 2 vleestomaten, vocht en zaad verwijderd, vruchtvlees in blokjes
  • 2 el rode wijnazijn
  • 40 g Parmezaanse kaas, geraspt

 

 

Kook de krieltjes in de schil en sperziebonen in ruim water met iets zout ± 10 minuten voor en giet ze af.

Verhit de olie in een wok of braadpan en bak de krieltjes in ± 15 minuten rondom goudbruin en gaar.

Voeg na ± 5 minuten bakken de uipartjes toe en bak ze mee.

Voeg de laatste 5 minuten de sperziebonen toe en bak ze mee.

Schep het mengsel regelmatig om.

 

Bak de laatste minuut de tomaatstukjes mee en blus af met de azijn.

Breng het gerecht op smaak met zout en peper.

 

Serveer met de Parmezaanse kaas.