Hongaarse zuurkool

 

  • 2 kleine uien, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 el plantaardige olie
  • 200 g kruidentofu, in blokjes
  • 2 el paprikapoeder (mild)
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 4 middelgrote aardappelen, geschild en in blokjes
  • 500 g kruidenzuurkool
  • 5 dl kruidenbouillon
  • 2 tl karwijzaad
  • 3 dl soya cuisine (plantaardige room: natuur-voedingswinkel)
  • peper en zout naar smaak

 

 

Bak ui en knoflook in de olie glazig.
Bak paprikapoeder, stukjes tofu, paprika en blokjes aardappel twee minuten mee.


Haal de zuurkool uit elkaar met een vork en voeg die toe, samen met bouillon, karwijzaadjes, peper en zout.
Laat 15 minuten zachtjes laten stoven.


Meng er op het laatst de room door.