Spaanse tortilla

 

  • 5 grote aardappelen
  • uitje
  • knoflook
  • 4 of 5 eieren
  • scheutje melk
  • peterselie
  • bieslook
  • paprikapoeder
  • peper en zout

 

 

Snijd aardappelen in heel kleine stukjes (½ cm in het vierkant).
Kook de aardappelen ± 10 minuten met wat zout en laat goed afkoelen.
Bak dan aardappelstukjes, ui en knoflook iets aan met veel olijfolie.
Klop intussen eieren met melk en kruiden los.
Haal aardappelen uit de pan en meng met ei-mengsel.
Haal vluchtig stukje keukenrol door de (anti-aanbak)koekepan en doe er een flinke scheut olijfolie in.
Roer aardappel-ei-mengsel goed door en giet in de pan als de olie nog niet te heet is.
Laat langzaam bakken en keer halverwege om.

 

 

Variatie:
1. Meng salsaketchup en gehakte walnoten door het aardappel-ei-mengsel.


2. Ook prei, rode paprika en/of tomaat kunnen erdoor.

 

3. Evenals een mengsel van appel, kerrie en komijnekaas.