Tomaten-champignonrisotto

 

  • 450 g champignons
  • ½ blik tomaten
  • olijfolie
  • 275 g rijst
  • 3 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 glaasje rode wijn
  • 1 tl tomatenpuree
  • 25 g boter
  • 100 g geraspte parmezaanse kaas

 

 

Veeg de champignons af en snij ze in dunne plakken.
Doe het blikje tomaten met het sap in een maatbeker en voeg water toe tot 6 dl.
Meng tot een dunne puree in een blender.
Breng het geheel aan de kook en hou het warm.
Smoor de champignons in de olijfolie tot ze zacht zijn.
Doe de rijst en de knoflook in de pan en daarna de rode wijn.
Laat alles even koken en voeg dan het tomatenmengsel toe.
Roer er de tomatenpuree en zout en peper naar smaak door en bak de risotto 45 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.


Roer vlak voor het serveren een paar klontjes boter door de rijst en bestrooi met parmezaanse kaas.