Vegetarische goulash

 

2 personen 

 

 

  • 150 g tahoe
  • 4 el olie
  • 25 g boter
  • 30 g bloem
  • 2 dl groentebouillon
  • ½ el tomatenpuree
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 kleine ui
  • 75 g champignons
  • 40 g rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dl garderoom
  • tamari
  • tabasco
  • marjoraan
  • gehakte bladselderij
  • peper
  • zout

 

 

Voor de saus:


Ui schoonmaken en in blokjes van een ½ cm snijden.
Teentje knoflook uitpersen.
In de pan boter smelten.
Ui licht aanfruiten.
Knoflook en tomatenpuree toevoegen en plusminus 2 minuten rustig meebakken.
Paprikapoeder toevoegen.
Bloem naast het vuur toevoegen en daarna nog even op een matig vuur verwarmen.
Pan van het vuur halen en de vegetarische bouillon toevoegen, gladroeren en aan de kook brengen.
Saus in kookpan met deksel plusminus 10 minuten op matig vuur door laten koken.

 

 


De courgette (met schil) en paprika wassen en in blokjes van 1 cm snijden.
Tahoe in mooie blokjes (1 cm) snijden en iets droog maken.
Champignons wassen en in plakjes snijden.
Tahoeblokjes bestrooien met peper en zout en daarna door de bloem halen (verwijder overtollige bloem).
In de koekepan de olie verwarmen.
Tahoeblokjes rondom lichtbruin bakken in de olie.
Wanneer deze blokjes een mooie kleur hebben, toevoegen aan de saus (zonder de olie). Champignons, courgette en paprika eveneens aan de saus toevoegen.
Afmaken met garderoom.
Op smaak brengen met peper, zout, tamari, tabasco, marjoraan en gehakte bladselderij.


Zorg dat de goulash goed van dikte is (eventueel een beetje verdunnen met de bouillon).