Mexicaanse rijstschotel

 

 

  • 300 gr zilvervliesrijst
  • 7 dl water
  • 2 groentebouillontabletten
  • 125 gr sojabrokkenbouillon (Reforma)
  • water (voor het wellen van de brokken)
  • 1 ui
  • knoflook
  • 1 paprika
  • 4 tomaten
  • 1 bos selderij
  • enkele blaadjes verse lavas (= maggikruid)
  • 2 el olie
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl gemberpoeder

 

 

 

Kook de rijst.
Voeg aan het kookwater inplaats van het zout de bouillontabletten toe.
Wel de sojabrokken 30 minuten in water dat tegen de kook wordt aangehouden.
Giet daarna het water af en laat ze uitlekken.
Maak de groenten schoon en verdeel ze in stukjes.
Verwarm de olie en fruit hierin de ui en knoflook.
Bak vervolgens de sojabrokken even mee.
Voeg dan de paprika, tomaat en verse kruiden toe.
Maak het geheel op smaak met sojasaus en gemberpoeder.

 

 

Variaties:


Gebruik sojabrokken-naturel en neem als specerijen kerrie en ketoembar in plaats van gemberpoeder en sojasaus.
Vervang de tomaten door maïs en de paprika door doperwten.