Hutspot met een Oosters tintje

 

2 personen

 

 

  • 600 g aardappels; in dunne plakjes
  • 600 g winterwortel, in kleine blokjes
  • 300 g rooktofu of tofu tamari
  • 1 tl gemberpoeder
  • 4 tenen knoflook, grof gehakt
  • zout; naar smaak
  • ¼ tl cayennepeper
  • 2 middelgrote uien, fijngesneden

 

 

Doe de aardappels met daarop de wortels in een grote pan.
Zout en water toevoegen en in zo'n 20 minuten gaar koken.


Bak ondertussen de tofu.
Gemberpoeder, knoflook, zout en cayennepeper toevoegen en een paar minuten meebakken (tot de knoflook begint te bruinen).
Ui toevoegen en fruiten tot ze glazig is geworden.
Eventueel een paar eetlepels water toevoegen om het kookproces te versnellen.
Aardappels en wortels afgieten en door elkaar stampen.


Het tofu-uienprutje erdoor roeren en opdienen.