Vegetarische stoofpot
- 1 ui
- 2 preien
- 1 rode paprika
- 100 g champignons
- 100 g taugé
- 1 pak diepvriesdoperwten à 200 g
- 1 groentebouillontablet
- 1½ el ketjap
- 75 g sojabrokjes met kruidenmix
- 2½ el olie
- knoflook
- ½ tl tijm
- zout
- peper
- worchestershiresaus
Ui snipperen.
Prei in ringen snijden en wassen.
Paprika wassen, zaadlijsten verwijderen en in stukjes snijden.
Champignons wassen en halveren.
Taugé wassen.
Doperwten laten ontdooien.
In kom 2 dl heet water met bouillontablet en ½ el ketjap doen.
Hierin sojabrokjes met kruiden weken volgens gebruiksaanwijzing op pak.
In braadpan olie verhitten.
Hierin sojabrokjes, prei en paprika ± 4 minuten bakken.
Knoflook erboven uitpersen.
Toevoegen: champignons, taugé, doperwten en tijm.
Met deksel op pan ± 10 minuten zachtjes stoven.
Op smaak brengen met zout, peper, worchestershiresaus en ½ el ketjap.
- Lekker met bruine rijst.