Vegetarische stoofpot

 

 

  • 1 ui
  • 2 preien
  • 1 rode paprika
  • 100 g champignons
  • 100 g taugé
  • 1 pak diepvriesdoperwten à 200 g
  • 1 groentebouillontablet
  • 1½ el ketjap
  • 75 g sojabrokjes met kruidenmix
  • 2½ el olie
  • knoflook
  • ½ tl tijm
  • zout
  • peper
  • worchestershiresaus

 

 

Ui snipperen.

Prei in ringen snijden en wassen.

Paprika wassen, zaadlijsten verwijderen en in stukjes snijden.

Champignons wassen en halveren.

Taugé wassen.

Doperwten laten ontdooien.

 

In kom 2 dl heet water met bouillontablet en ½ el ketjap doen.

Hierin sojabrokjes met kruiden weken volgens gebruiksaanwijzing op pak.

 

In braadpan olie verhitten.

Hierin sojabrokjes, prei en paprika ± 4 minuten bakken.

Knoflook erboven uitpersen.

 

Toevoegen: champignons, taugé, doperwten en tijm.

Met deksel op pan ± 10 minuten zachtjes stoven.

Op smaak brengen met zout, peper, worchestershiresaus en ½ el ketjap.

 

  • Lekker met bruine rijst.