Risotto met wijn en kaas

 

Italiaans hoofdgerecht voor 4 personen

 

 

  • 300 g (risotto) rijst
  • 2 sjalotjes
  • 6 dl. groentebouillon
  • 1 laurierblaadje
  • 3 dl droge witte wijn
  • 1/8 l crème fraîche
  • 100 g doperwten (blik)
  • 100 g geraspte oude kaas
  • 50 g boter

 

 

Pel en snipper de sjalotjes.
Breng de bouillon aan de kook en houd het op een laag vuur tegen de kook aan.
Verhit de boter in een pan en fruit de sjalotsnippers zachtjes glazig.
Voeg de rijst en het laurierblaadje toe en roer tot alle rijstkorrels glanzen van de boter.
Voeg de wijn en een scheut hete bouillon toe.
Laat de rijst al roerende, op een matig hoog vuur, zachtjes koken tot het vocht is opgenomen.
Roer dan weer een scheut hete bouillon door de rijst.
Laat de rijst onder regelmatig roeren zachtjes koken tot het vocht is opgenomen.
Ga zo door tot de rijst gaar is (± 25 minuten) en de bouillon is opgenomen.
De risotto moet vochtig zijn.


Verwijder het laurierblad uit de risotto en roer er de kaas, crème fraîche en doperwtjes doorheen.