Gegratineerde paddestoelenlasagne


125 g groene lasagnevellen
15 g boter
2 fijngesneden sjalotten
350 g champignons, in plakjes
150 g oesterzwammen, in stukjes
½ el bloem
0,7 dl crème fraîche
1½ el fijngesneden basilicum
zout, peper
2 dl slagroom
20 g gorgonzola kaas

 


Kook de lasagnevellen volgens de gebruiksaanwijzing in ruim kokend water beetgaar.
Leg ze vervolgens tussen 2 natte theedoeken.
Verhit de boter in een pan en bak de sjalot 3 minuten.
Voeg de paddestoelen toe en bak ze 5 minuten.
Strooi de bloem er over.
Bak het mengsel al roerende nog eens 2 minuten.
Doe de helft van de crème fraîche erbij en laat het 2 minuten koken.
Roer er de basilicum door.
Breng de saus op smaak met peper en zout.

Verdeel 2 eetlepels saus over de bodem van een ovenschaal.
Leg een laag lasagnevellen in de schaal.
Doe een deel van de paddestoelenvulling erop en leg hier een tweede laag lasagnevellen op.
Herhaal het tot alle ingrediënten gebruikt zijn en de laatste laag uit lasagnevellen bestaat.
Roer de slagroom, de rest van de crème fraîche, de kaas, zout en peper door elkaar en schenk dit over de lasagne.

Bak de lasagneschotel in het midden van de oven (200ºC) in 20 tot 30 minuten goudbruin