Fusilli verdi met zongedroogde tomaten


350 g fusilli verdi (groene spiraalmacaroni)
1 el olijfolie
2 teentjes knoflook, uitgeperst
1 kleine ui, fijngehakt
400 g gepelde tomaten uit blik
300 ml tomatensap
1 el tomatenpuree
50 g zongedroogde tomaten, in stukjes
2 el versgehakte peterselie
75 g gruyère kaas, geraspt
peper
zout

 


Kook de pasta zoals op de verpakking staat aangegeven.
Verhit de olie in een grote pan en bak daarin de ui en knoflook ± 3 minuten.
Voeg de gepelde tomaten toe en maak die wat kleiner met een houten lepel.
Giet het tomatensap erbij, voeg de tomatenpuree en peper en zout naar smaak toe en laat de saus ± 10 minuten indikken op een laag vuur.
Voeg de zongedroogde tomaten toe en laat nog ± 2 minuten zachtjes pruttelen.
Roer de saus door de pasta, voeg de peterselie toe, verdeel over de borden en strooi er de gruyère over.