Spaghetti met Gorgonzola, appel, courgette en paprika

(4 personen)


30 g boter
2 sjalotjes of 1 grote ui, fijngehakt
3 tl paprikapoeder
2 courgettes (± 600 gr), in blokjes
2 groene appelen (Granny Smith), in blokjes met schil
2 rode paprika's, in reepjes
1 el groentebouillonpoeder
300 g (meergranen) spaghetti
zout
150 ml room
200 g Gorgonzola of andere blauwgeaderde kaas
zwarte peper
basilicum

 


Verhit de boter in een hoge pan en fruit de sjalot en het paprikapoeder ± 1 minuut.
Voeg de courgettes toe en bak ze onder voortdurend omscheppen ± 2 minuten mee.
Voeg het bouillonpoeder en 2 dl water toe.
Laat alles afgedekt ± 5 minuten stoven.

Kook de spaghetti in een pan met ruim water en zout beetgaar, volgens de gebruiksaanwijzing.
Neem de courgettemassa van de warmtebron en pureer deze in de keukenmachine of met een staafmixer.
Roer de room door de fijngeprakte Gorgonzola en schep dit mengsel met de blokjes appel en reepjes paprika door de courgettemassa.
Doe alles terug in de pan en laat de saus, afgedekt, in ± 5 minuten warm worden.
Breng op smaak met zout en peper.
Garneer de saus met een takje basilicum.

Serveren met de uitgelekte spaghetti.


Variatie:
Vervang de Gorgonzola of blauwgeaderde kaas door geraspte belegen Goudse kaas.


Tip:
Heeft u courgettes over, kook deze dan gaar, pureer ze en maak er met groentebouillon en een restje room een smakelijke soep van.