Romige pastaschotel met spinazie

 

 

 

25 g 100% roomboter
300 g maïspasta
2 el olijfolie
2 uien, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 zak spinazie (450 g), gewassen
250 g zachte geitenkaas naturel
2 eieren, losgeklopt
300 g Goudse kaas in plakken, in reepjes
2 tomaten, in plakjes

extra ovenschaal (inhoud 1,5 l)

 

 

Vet de ovenschaal in met de margvvarine.
Kook de pasta in water met zout gaar.
Verhit in een hapjespan de olijfolie.
Fruit de uien de knoflook 1 minuut.
Voeg de spinazie in 2 porties toe en laat al omscheppend slinken en het vocht verdampen.
Neem de pan van het vuur.
Voeg de geitenkaas toe.
Meng de eieren met de helft van de kaasreepjes en zout en peper naar smaak.
Giet de pasta af en meng het met het eimengsel door de spinazie.
Schep de pasta in een ovenschaal.
Verdeel de tomaat en de rest van de kaasreepjes erover.
Bestrooi met peper.

Bak de spinazieschotel 20 minuten in de voorverwarmde oven (200°C), tot de kaas is gesmolten en begint te kleuren.