Pasta met groenten


½ courgette
½ aubergine
1 stronkje prei
1 rode paprika
1 gele paprika
1 ui
1 teentje knoflook
½ winterpeen (of 6 wortelen)
beetje gefruite uitjes
6 tomaten
bieslook, basilicum en peterselie
zout, peper en paprikapoeder
ketch-up
curry
ketjap
olijfolie om in te bakken
300 gram grote pasta

 


Snijd alle groenten in blokjes, stukjes etc.
Doe wat olijfolie in een hapjespan en verwarm deze.
Voeg hierbij de gesnipperde ui toe en bak deze glazig.
Voeg hierbij de gefruite uitjes toe met de kruiden en specerijen naar smaak.
Als dit allemaal goed gemengd is kunnen de andere groenten (behalve de tomaten) erbij en roerbak dit gedurende 5 minuten op een hoog vuur.
Voeg de in blokjes gesneden tomaten toe.
Voeg ketchup toe totdat het geheel smeuïg is.
Voeg curry en ketjap naar smaak toe.
Laat het geheel 15 minuten sudderen.


Kook intussen de pasta gaar.
Voeg een scheut olijfolie toe aan de pasta.

Serveer de pasta en de saus in aparte schalen.