Kapucijner-pastahusselpot
½ literpot kapucijners
150 g pasta, al dente gekookt
2 uien
knoflook
1 prei, in ringen
2 paprika’s, in reepjes
1 courgette, in blokjes
1 el olie
1 blikje tomatenpuree
1 groentenbouillontablet
peper
1 tl oregano
1 tl tijm
crème fraîche.
Snipper de uien fijn en fruit deze in de hete olie.
Voeg vervolgens de preiringen, paprikareepjes en de courgetteblokjes toe.
Doe de tomatenpuree erbij, roer goed en bak deze mee.
Voeg het bouillontablet, peper, oregano en tijm toe.
Roer goed.
Voeg de kapucijners en de uitgelekte pasta toe.
Als laatste de knoflook erover uitpersen en doorroeren.
Laat de husselpot goed, maar kort, doorwarmen, anders wordt de pasta slap.
Doe er eventueel op het bord nog een lepeltje crème fraîche door.