Pasta, paprika en peterselie

Deze kleurige salade is heel eenvoudig te bereiden, maar gevuld genoeg om een maaltijd op zich te zijn.

(2 Personen)


150 gram macaroni
zout
150 gram erwtjes uit de diepvries
½ groene paprika, in reepjes gesneden
½ rode paprika, in reepjes gesneden
½ gele paprika, in reepjes gesneden
5 eetlepels olijfolie
2 eetlepels wijnazijn
½ eetlepel franse of grove mosterd
1 theelepel maanzaad (eventueel)
1 theelepel gedroogde peterselie
1 theelepel gedroogde tijm
versgemalen zwarte peper
2 bosuitjes, fijngesneden of 1 grote ui
100 gram Peccorino Romano (italiaanse schapenkaas), geraspt

 


De pasta volgens de aanwijzingen op het pak in lichtgezouten water beetgaar koken.
De pasta afgieten, even onder de koude kraan afspoelen en dan goed uit laten lekken.
De erwtjes en paprika's vijf minuten in een beetje water laten koken, afgieten en aan de pasta toevoegen.
De olie met azijn, mosterd, maanzaad, kruiden en wat zout en peper in een kommetje doen en alles goed kloppen, tot de dressing dik en licht van kleur is.
De dressing over de pasta gieten, alles goed omscheppen en af laten koelen (in de koelkast).
Tot slot schept u de uitjes en de kaas door de salade, waarna u deze direct serveert.


Tip:
Lauwwarm is ook erg lekker!