Lasagne met kaassaus

(4 personen)


1 kleine courgette
1 dunne prei
200 g tuinbonen (diepvries)
200 g sperziebonen (diepvries)
zout
50 g boter
1 el fijngehakte basilicum
vers gemalen peper
40 g bloem
½ liter slagroom
½ liter melk
150 g geraspte belegen kaas
nootmuskaat
12 a 15 (groene) lasagnevellen (voorgekookt)

 


Snijd de courgette in stukjes en de prei in ringen.
Kook de tuinbonene en de sperziebonen ± 5 minuten in ruim kokend water.
Voeg de courgette en de prei toe en kook ze ± 2 minuten mee.
Giet de groenten af en roer er 10 g boter, basilicum en peper door.
Smelt de rest van de boter en roer er de bloem door.
Laat het mengsel al roerende ± 1 minuut zachtjes pruttelen.
Roer er vervolgens scheutje voor scheutje de melk en de slagroom door.
Laat de saus zachtjes ± 5 minuten koken.
Roer er 2/3 van de kaas door en voeg peper, zout en nootmuskaat naar smaak toe.
Vul de ovenschaal met eerst groenten, lasagnevellen, kaassaus, lasagnevellen etc.
Eindig met een laagje saus.
Strooi er de rest van de kaas over en bak de lasagne in het midden van de oven (200ºC) in ± 45 minuten goudbruin en gaar.