Romige pasta met paddenstoelen


50 g boter
2 tenen knoflook, geperst
1 ui, in dunne parten gesneden
650 g gemengde paddestoelen (oesterzwammen, grotchampignons), heel of gesneden
15 g bloem
1½ dl groentebouillon
2 el droge witte wijn
zout
versgemalen zwarte peper
1 dl dikke room
3 el gehakte verse tijm
2 el paprikapoeder
700 g gekookte tagliatelle, omgeschud met boter

 


Smelt de boter in een grote braadpan en fruit ui en knoflook 7 minuten of tot de ui lichtbruin is.
Voeg de paddestoelen toe en bak ze 2 minuten.
Roer de bloem erdoor.
Verhit 30 seconden en voeg dan langzaam, al roerend, de bouillon en daarna de wijn toe.
Breng de saus aan de kook en maak op smaak met zout en peper.
Roer de room, de tijm en het paprikapoeder erdoor.
Kook nog 2 minuten en serveer met de warme tagliatelle.