Pasta-groentepaté


200 g kleine volkorenmacaroni
1 struik broccoli ( ± 250 g)
1 ui
1 wortel (±150 g)
1 courgette
1 teentje knoflook
1 rode paprika
2 el olie
2 tl oregano
1 tl basilicum
50 g geraspte kaas
50 g parmezaanse kaas
4 eieren
1 dl slagroom
zout
peper
olie

 


Kook de macaroni gaar, volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Snijd van de broccolistruik de roosjes en blancheer deze 5 minuten in gezouten water.
Snijd de schoongemaakte ui, wortel, courgette, knoflook en paprika in kleine stukjes.
Verwarm de olie in een pan en bak hierin de groentes in 10 minuten glazig.
Voeg hierna de oregano en de basilicum toe.
Vermeng in een schaal de geraspte en parmezaanse kaas, eieren, slagroom, zout en peper en klop alles goed door elkaar.
Vermeng de macaroni met de groentes.
Bekleed een cakeblik van 2 liter inhoud met bakpapier en vet dit in met olie.
Schep het macaronimengsel hierin, giet het eierkaasmengsel erover en druk het goed aan.
Zet de paté 45 minuten in de oven (200°C).