Farfalle met doperwten en kaas

4 Personen


400 g farfalle (strikjespasta)
200 g koelverse doperwten
100 g grana padano
250 ml slagroom

 


Kook de farfalle beetgaar volgens de anwijzingen op de verpakking.
Voeg na 5 minuten koken de doperwten toe en kook ze met de farfalle gaar.
Schaaf de grana padano met een fijne schaaf of een grove rasp in flinters.
Giet de tagliatelle met doperwten af en vang wat van het kookvocht op.
Roer de slagroom door de tagliatelle en warm de pasta nog heel even door.
Voeg eventueel een klein scheutje kookvocht toe als de pasta te droog wordt.
Schep de helft van de kaas erdoor.
Schep de pasta in vier diepe borden, maal er royaal peper boven en strooi de rest van de kaas eroverheen.


Lekker met rucolasalade.

TIP
Giet de pasta af in een vergiet, maar spoel 'm nooit af onder koud water!
Daardoor gaat er smaak verloren.