Lasagne met drie groenten en kaas

(4 personen)


3 uien
300 g worteltjes
300 g doperwten (diepvries)
zout
¾ liter melk
2 el kruidenbouillon poeder
3 el aardappelmeel
300 gr geraspte oude Goudse kaas
1 el mosterd
peper
nootmuskaat
12 á 15 lasagne vellen (voorgekookt)
3 el paneermeel

 


Snijd de ui in dunne ringen.
Snijd de worteltjes in dunne plakjes.
Kook de ui, wortels en doperwten elk apart gaar.
Laat de groente uitlekken.
Breng de melk met kruidenbouillon aan de kook.
Los het aardappelmeel op in wat koud water en schenk dit al roerende bij de kokende melk.
Laat de saus enkele minuten zachtjes koken.
Roer de kaas erdoor en voeg de mosterd, peper en nootmuskaat toe.
Verdeel de saus in 3 porties en roer elke portie door een groentesoort.
Wortelsaus, lasagnevellen, uiensaus, lasagnevellen, doperwtsaus, lasagnevellen.
Nogmaals herhalen.
Eindigen met saus.
Strooi er het paneermeel over.

Bak lasagne in midden van voorverwarmde oven (200ºC) in ± 45 minuten goudbruin en gaar.