Champignonpâté

 

  • 100 g champignons
  • 125 g waterkers
  • 1 middelgrote ui
  • 25 g boter
  • 125 g roomkwark
  • zout
  • paar druppeltjes tabasco
  • warm geroosterd volkoren brood

 

 

Maak de champignons schoon en snijd ze zeer klein.
Snij de waterkers eveneens zeer klein.
Maak de ui schoon en snij hem klein.
Verhit de boter en fruit hierin de ui glazig, vooral niet bruin bakken!
Voeg de champignons toe, draai het vuur wat hoger en fruit de champignons ± 2 minuten.
Voeg de waterkers toe en laat alles nog eens ± 2 minuten fruiten.
Doe het ui-champignon-waterkersmengsel in een kom.
Voeg de kwark, wat zout en de tabascosaus toe.
Pureer het geheel met de mixer tot een gladde pâté ontstaat.
Doe de pâté in een schaal, of in vier kleine aardewerk potjes en plaats het gerecht in de koelkast tot het stijf geworden is.

Serveer de champignonpâté met warm, geroosterd volkorenbrood.