Auberginesalade met komijn en koriander

  • 750 g aubergine, in de lengte in vieren gesneden
  • 5 el olijfolie
  • 4 tenen knoflook, in dunne plakjes gesneden
  • 2 volle tl komijn (djinten)
  • 3 tl paprikapoeder
  • sap van 1 citroen
  • flinke handvol gehakte korianderblaadjes

 

 
Kook de stukken aubergine tot ze gaar zijn.

Laat ze uitlekken en een beetje afkoelen, lepel het vruchtvlees uit het vel en hak dit grof.

Verhit de olie in een koekenpan.

Voeg wanneer de olie heet is de knoflook toe en bak deze goudbruin.

Roer er de specerijen door en voeg de grof gehakte aubergine toe.

Laat de ingrediënten een paar minuten bakken en voeg dan citroensap, gehakte koriander en gomasio naar smaak toe.

Laat 5 minuten zachtjes pruttelen.

 

Serveer koud.